Euthanasie

Euthanasie

Misschien een gevoelig onderwerp, maar dit hoort er jammer genoeg ook bij. Uw dierenarts zal altijd klaarstaan met deskundig advies, om u zo goed mogelijk te begelijden bij deze moeilijke beslissing.

De redenen om over te gaan tot euthanasie kunnen heel uiteenlopend zijn, maar moeten wel gegrond zijn. Euthanasie is geen plezierige aangelegenheid maar door onze ervaring kunnen wij u uitstekend en sereen begeleiden doorheen deze moeilijke periode. Naargelang uw wensen kunt u kiezen om de euthanasie bij te wonen, of de dierenarts alleen te laten handelen. Deze keuze verschilt van persoon tot persoon en wij laten u hier dan ook volledig vrij in.

Euthanasie is niet pijnlijk.

Uw huisdier krijgt eerst een spuitje waardoor het in een diepe slaap valt. Daarna wordt via een catheter een tweede spuitje gegeven, waardoor hij/zij op een rustige manier inslaapt.

Wat te doen met het lichaam ?

  • U kan het lichaam terug meenemen (het is echter afhankelijk van gemeente tot gemeente of u het lichaam zelf mag begraven).
  • U kan het lichaam ook in de praktijk achterlaten waar het door een gespecialiseerde firma wordt opgehaald. Hierbij kan u kiezen voor een groepscrematie of een individuele crematie (evt. met mogelijkheid tot bekomen van een urne).

Wenst u hierover meer uitleg aarzel dan niet om contact op te nemen.